Cô­te de boeuf met bal­sa­mi­co­gla­zuur en ge­pof­te knof­look

Balsamicoglazuur is zoet en zuur tegelijk en is een heerlijke combinatie met de grillsmaak van het vlees.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Balsamicoglazuur is zoet en zuur tegelijk en is een heerlijke combinatie met de grillsmaak van het vlees. 4 personen
4 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gasbarbecue
  • vleesthermometer
  • aluminiumfolie
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in een vuurvaste schaal. Besprenkel met de helft van de olie en pof ca. 45 min. op een gesloten barbecue. Neem de knoflook van de barbecue en laat afkoelen.
  2. Bestrooi de côte de boeuf rondom met peper en zout. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en gril ca.12 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten en salie fijn en meng met het balsamicoglazuur. Bestrijk het vlees rondom met het glazuur. Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 60 °C (medium). Braad het vlees rustig in ca. 25 min. tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Keer elke 5 min. en bestrijk telkens met het glazuur. Neem het vlees van de grill en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
  3. Wip ondertussen met een mes de tenen uit de bol knoflook. Doe met de crème fraîche, yoghurt, peper en eventueel zout in een kom en pureer met de staafmixer. Snijd het vlees in plakken en serveer met de knoflooksaus.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Pof eerst de knoflook op 180 °C. Gril het vlees in een grillpan en laat het in ca. 25 min. verder gaar worden in de oven op 125 °C. Keer regelmatig en bestrijk met het glazuur.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cô­te de boeuf met bal­sa­mi­co­gla­zuur en ge­pof­te knof­look

1
1

Zet de barbecue aan.

2
2
  • 1 bol knoflook

Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in een vuurvaste schaal.

3
3
  • 2 el olijfolie

Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. op een gesloten barbecue.

4
4

Neem de knoflook van de barbecue en laat afkoelen.

5
5
  • 1 kg côte de boeuf
  • 2 el olijfolie

Bestrooi de côte de boeuf rondom met peper en zout. Bestrijk het vlees met de olie en gril ca.12 min. op de barbecue. Keer halverwege.

6
6
  • 3 semigedroogde tomaten
  • 5 blaadjes salie
  • 50 ml balsamicoglazuur

Snijd ondertussen de tomaten en salie fijn en meng met het balsamicoglazuur.

7
7

Bestrijk het vlees rondom met het glazuur.

8
8

Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 60 °C (medium).

9
9

Braad het vlees rustig in ca. 25 min. tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Keer elke 5 min. en bestrijk telkens met het glazuur.

10
10

Neem het vlees van de grill en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.

11
11
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el yoghurt

Wip ondertussen met een mes de tenen uit de bol knoflook. Doe met de crème fraîche, yoghurt, peper en eventueel zout in een kom en pureer met de staafmixer.

12
12

Snijd het vlees in plakken en serveer met de knoflooksaus.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Pof eerst de knoflook op 180 °C. Gril het vlees in een grillpan en laat het in ca. 25 min. verder gaar worden in de oven op 125 °C. Keer regelmatig en bestrijk met het glazuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.