He­le ge­roos­ter­de bloem­kool

Zet eens een hele bloemkool op tafel! Zeker deze, geroosterd met een heerlijke topping van knoflook en specerijen.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zet eens een hele bloemkool op tafel! Zeker deze, geroosterd met een heerlijke topping van knoflook en specerijen. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan in een vijzel en maal samen met de knoflook en het grove zeezout tot een pasta.
  2. Schil en rasp de gember en pers de helft van de limoen uit. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn. Meng de knoflook-specerijenpasta, gember, korianderstelen, het limoensap, de chilipoeder en kurkuma door de yoghurt.
  3. Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.
  4. Rooster in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de rest van de limoen.
video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 5 g
Tags

Hele geroosterde bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­le ge­roos­ter­de bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2
2
  • ½ tl mosterdzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad, korianderzaad en komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl grof zeezout

Schep uit de pan in een vijzel en maal samen met de knoflook en het grove zeezout tot een pasta.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

4
4
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 15 g koriander

Schil en rasp de gember. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in parten. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen heel fijn.

5
5
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 100 ml Griekse yoghurt

Meng de knoflook-specerijenpasta, gember, korianderstelen, het limoensap, de chilipoeder en kurkuma door de yoghurt.

6
6
  • 1 bloemkool

Verwijder de bladeren en de steelaanzet van de bloemkool, zodat deze goed blijft liggen.

7
7

Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de hele bloemkool met het yoghurt-specerijenmengsel.

8
8

Rooster in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar of tot de bloemkool zacht is. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de rest van de limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.