Pi­can­ha met ro­de­wijn­saus en blau­we bes­sen

Barbecue met kerst? Jazeker! Voor dit heerlijke stuk vlees wil je wel even naar buiten.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Barbecue met kerst? Jazeker! Voor dit heerlijke stuk vlees wil je wel even naar buiten. 8 personen
4 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gasbarbecue
  • vuurvaste schaal (20 x 30 cm)
  • vleesthermometer
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de barbecue aan. Snijd de sjalotten in ringen en de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Zet de vuurvaste schaal op de barbecue en bak de sjalot, knoflook, tijm, het spek, en de helft van de olie 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Dep ondertussen de picanha droog met keukenpapier en wrijf het vlees rondom in met het zeezout, peper en de rest van de olie. Zet het vuur hoog en gril het vlees naast de schaal op hoog vuur 10 min. op de barbecue. Keer en gril 4 min.
  3. Voeg ondertussen de wijn, sherry, fond, laurier, ontbijtkoek en blauwe bessen toe aan het spek en roer goed door. Laat 14 min. koken. Roer de saus door, neem het vlees van de grill, draai het vuur laag en leg het vlees in de schaal.
  4. Steek de thermometer in het midden van het vlees en sluit de barbecue. Laat het vlees op laag vuur garen tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt ca. 25 min. Neem het vlees uit de schaal en laat 15 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.
  5. Schenk ondertussen de saus in een hoge beker en verwijder de laurier. Pureer de saus met een staafmixer en kook 15 min. op hoog vuur in. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, gebakken paddenstoelen en groene asperges.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 1 g
Tags

Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­can­ha met ro­de­wijn­saus en blau­we bes­sen

1
1
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm

Zet de barbecue aan. Snijd de sjalotten in ringen en de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
2
  • 100 g spekreepjes
  • 2 el olijfolie

Zet de vuurvaste schaal op de barbecue en bak de sjalot, knoflook, tijm, het spek, en de olie 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 kg picanha
  • 2 tl zeezout
  • 2 el olijfolie

Dep ondertussen de picanha droog met keukenpapier en wrijf het vlees rondom in met het zeezout, peper en de olie.

4
4

Zet het vuur hoog en gril het vlees naast de schaal op hoog vuur 10 min. op de barbecue. Keer en gril 4 min.

5
5
  • 300 ml volle rode wijn
  • 100 ml sherry PX
  • 200 ml kalfsfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 150 g blauwe bessen

Voeg ondertussen de wijn, sherry, fond, laurier, ontbijtkoek en blauwe bessen toe aan het spek en roer goed door. Laat 14 min. koken.

6
6

Roer de saus door, neem het vlees van de grill, draai het vuur laag en leg het vlees in de schaal.

7
7

Steek de thermometer in het midden van het vlees en sluit de barbecue.

8
8

Laat het vlees op laag vuur garen tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt ca. 25 min.

9
9

Neem het vlees uit de schaal en laat 15 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

10
10

Schenk ondertussen de saus in een hoge beker en verwijder de laurier. Pureer de saus met een staafmixer en kook 15 min. op hoog vuur in.

11
11

Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, gebakken paddenstoelen en groene asperges.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.