Sa­la­de van ge­ma­ri­neer­de os­sen­haas

Kleurrijk en supermals!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Kleurrijk en supermals! 8 personen
3 16

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 cakevormen (30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Meng het zout met de suiker. Kneus de peperkorrels met de zijkant van een mes en hak ze vervolgens grof.
  2. Snijd de munt fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het zoutmengsel met de peperkorrels, munt, het sinaasappelrasp en de 5-spice.
  3. Bekleed 1 cakevorm met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de randen overhangen. Verdeel over de bodem van de vorm de helft van het zoutmengsel. Leg het vlees hierop en bedek het rondom zo gelijkmatig mogelijk met de rest van het zoutmengsel. Vouw eventueel de randen van het vlees naar binnen en pak het vlees rondom stevig in folie in.
  4. Zet de tweede cakevorm op het vlees. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet het 6 uur in de koelkast.
  5. Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de mosterd en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de wortels en verwijder het groen. Maak er met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van. Blancheer deze 1 min. in kokend water met zout en spoel af onder koud stromend water.
  6. Laat goed uitlekken en meng met de sinaasappeldressing. Haal het vlees uit de folie en veeg het zoutmengsel er heel goed af met keukenpapier.
  7. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verdeel de snijbiet over de borden en verdeel hier de wortel met de dressing over. Bestrooi met het chiazaad. Verdeel de plakjes vlees erover en serveer.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade van gemarineerde ossenhaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­ma­ri­neer­de os­sen­haas

1
  • 600 g ossenhaas
  • 150 g grof zeezout
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 el zwarte-peperkorrels

Dep het vlees droog met keukenpapier. Meng het zout met de suiker. Kneus de peperkorrels met de zijkant van een mes en hak ze vervolgens grof.

2
  • 15 munt
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl 5 spices poeder

Snijd de munt fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het zoutmengsel met de peperkorrels, munt, het sinaasappelrasp en de 5-spice.

3

Bekleed 1 cakevorm met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de randen overhangen. Verdeel over de bodem van de vorm de helft van het zoutmengsel.

4

Leg het vlees hierop en bedek het rondom zo gelijkmatig mogelijk met de rest van het zoutmengsel.

5

Vouw eventueel de randen van het vlees naar binnen en pak het vlees rondom stevig in folie in.

6

Zet de tweede cakevorm op het vlees. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet het 6 uur in de koelkast.

7
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 600 g regenboogwortelmix

Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de mosterd en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de wortels en verwijder het groen.

8

Maak er met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van. Blancheer deze 1 min. in kokend water met zout en spoel af onder koud stromend water.

9

Laat goed uitlekken en meng met de sinaasappeldressing. Haal het vlees uit de folie en veeg het zoutmengsel er heel goed af met keukenpapier.

10
  • 150 g snijbiet

Snijd het vlees in dunne plakjes. Verdeel de snijbiet over 8 borden en verdeel hier de wortel met de dressing over.

11
  • 1 el chiazaad

Bestrooi met het chiazaad. Verdeel de plakjes vlees erover en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.