No ba­ke avo­ca­do-chee­se­ca­ke

Avocado doet het ongelofelijk goed in zoet gebak!

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Avocado doet het ongelofelijk goed in zoet gebak! 8 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm ø 18 cm
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de garneeramandelen, het sesamzaad en anijszaad 3 min. Schep uit de pan in de kom van de keukenmachine en maal samen met de dadels fijn.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem gelijkmatig met het dadel-amandelmengsel en duw stevig aan.
  3. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in de kom van de keukenmachine. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de kom.
  4. Voeg de ahornsiroop, amandelmelk en het vanillearoma toe en pureer tot een glad mengsel. Verwarm de kokosolie in een steelpannetje en voeg toe aan het avocadomengsel. Verdeel het mengsel over de bodem en strijk glad. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 5 g
Tags

No bake avocado-cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No ba­ke avo­ca­do-chee­se­ca­ke

1
  • 95 g garneeramandelen
  • 50 g sesamzaad
  • 1 el anijszaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de garneeramandelen, het sesamzaad en anijszaad 3 min.

2
  • 125 g dadels zonder pit

Schep uit de pan in de kom van de keukenmachine en maal samen met de dadels fijn.

3

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

4

Bedek de bodem gelijkmatig met het dadel-amandelmengsel en duw stevig aan.

5
  • 3 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in de kom van de keukenmachine.

6
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de kom.

7
  • 4 el ahornsiroop
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 tl vanillearoma

Voeg de ahornsiroop, amandelmelk en het vanillearoma toe en pureer tot een glad mengsel.

8
  • 100 g geurloze kokosolie

Verwarm de kokosolie in een steelpannetje en voeg toe aan het avocadomengsel.

9

Verdeel het mengsel over de bodem en strijk glad. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.