Bloem­kool­sa­la­de met spek­jes en pa­pri­ka

Dit bijgerecht ziet er piekfijn en uit met die kerststerren van paprika.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Dit bijgerecht ziet er piekfijn en uit met die kerststerren van paprika. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • steruitsteekvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng met de kapperappeltjes en 4 el van het kappertjessap en laat 20 min. marineren.
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van 1½ cm dik. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken in 8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  3. Bak de spekreepjes zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd ondertussen de dille fijn. Klop de dille, mierikswortel en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat de paprika uitlekken. Steek 12 sterren uit de paprika. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de ui en kapperappeltjes uitlekken, vang 1 el vocht op en voeg toe aan de dressing.
  6. Verdeel de bloemkool, spekjes en ui over een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de paprikasterren en stukjes paprika erover.

bewaartip:

Je kunt deze salade 1 dag van tevoren maken, t/m het snijden van de gegrilde paprika. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met de marinade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolsalade met spekjes en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­sa­la­de met spek­jes en pa­pri­ka

1
  • ½ rode ui
  • 210 g kapperappeltjes

Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng met de kapperappeltjes en 4 el van het kappertjessap en laat 20 min. marineren.

2
  • 1 bloemkool

Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van 1½ cm dik. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken in 8 min. goudbruin. Keer regelmatig.

3
  • 100 g gerookte spekreepjes

Bak de spekreepjes zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
  • 10 g dille
  • 1 el mierikswortel
  • 5 el yoghurt

Snijd ondertussen de dille fijn. Klop de dille, mierikswortel en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat de paprika uitlekken. Steek 12 sterren uit de paprika. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes.

6

Laat de ui en kapperappeltjes uitlekken, vang 1 el vocht op en voeg toe aan de dressing.

7

Verdeel de bloemkool, spekjes en ui over een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de paprikasterren en stukjes paprika erover. Lekker!

bewaartip:

Je kunt deze salade 1 dag van tevoren maken, t/m het snijden van de gegrilde paprika. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met de marinade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.