Reu­ben sand­wich

Voor liefhebbers van een rijkgevulde sandwich met pastrami en gesmolten kaas. Superlunch!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Voor liefhebbers van een rijkgevulde sandwich met pastrami en gesmolten kaas. Superlunch! 4 personen
5 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng het karwijzaad erdoor.
  2. Snijd het kapje van het brood. Snijd per persoon 2 sneetjes van 1½ cm dik. Bestrijk per persoon 1 sneetje brood met 2 el sladressing. Bedek de niet-besmeerde sneetjes brood achtereenvolgens met helft van de pastrami, de zuurkool, kaas en de rest van de pastrami. Dek af met de rest van het brood met de besmeerde kant naar beneden.
  3. Bestrijk de onder- en bovenkant van elke sandwich met de boter. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sandwiches in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Halveer de sandwiches en serveer met de cornichons.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.745 mg
  • vezels 8 g
Tags

Reuben sandwich

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Reu­ben sand­wich

1
1
  • 2 tl karwijzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen.

2
2
  • 100 g milde wijnzuurkool

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng het karwijzaad erdoor.

3
3
  • 1 volkorenbrood
  • 8 el Thousand Islands sladressing

Snijd het kapje van het brood. Snijd per persoon 2 sneetjes van 1½ cm dik. Bestrijk per persoon 1 sneetje brood met 2 el sladressing.

4
4
  • 200 g runderpastrami
  • 100 g geraspte Zwitserse gruyere 45+

Bedek de niet-besmeerde sneetjes brood achtereenvolgens met helft van de pastrami, de zuurkool, kaas en de rest van de pastrami.

5
5

Dek af met de sneetjes brood met sladressing, met de besmeerde kant naar beneden.

6
6
  • 4 el boter

Bestrijk de onder- en bovenkant van elke sandwich met de boter.

7
7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sandwiches in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

8
8
  • 100 g cornichons

Halveer de sandwiches en serveer met de cornichons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.