Pit­ti­ge ha­ris­sa­hum­mus

Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met extra harissa. Roer dit met een swirl door de hummus.

combinatietip:

Lekker met soepstengels of stokbrood. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige harissahummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ha­ris­sa­hum­mus

1
1
  • 400 g kikkererwten

Laat de kikkererwten uitlekken.

2
2
  • 2 el tahin wit
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl baharat
  • 1 el harissa pikant
  • 100 ml kokend water

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat kokend water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met extra harissa. Roer dit met een swirl door de hummus.

combinatietip:

Lekker met soepstengels of stokbrood. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.