Cham­pig­nons met zoe­te-aard­ap­pel­koek­jes

Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien. 2 personen
3 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine. Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en doe in een kommetje. Meng 2 el olie en de chiliflakes erdoor en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie. Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan. Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden. Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.

variatietip:

Meer vegatoppers, van shepherd’s pie tot loaf van noten en zuidvruchten? Kijk elders op ah.nl/allerhande voor recepten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Champignons met zoete-aardappelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­nons met zoe­te-aard­ap­pel­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine.

3
3
  • 1 ei
  • 2 el bloem

Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor.

4
4
  • 12½ g bieslook

Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 portobello's
  • 2 tenen knoflook

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en doe in een kommetje.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken

Meng de olie en chiliflakes door de knoflook en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie.

7
7

Leg de paddenstoelen met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 4 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan.

9
9

Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.

10
10
  • 4 blaadjes kropsla

Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden.

11
11
  • 1 gegrilde paprika

Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes.

12
12
  • 50 g Blue Stilton

Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.

variatietip:

Meer vegatoppers, van shepherd’s pie tot loaf van noten en zuidvruchten? Kijk elders op ah.nl/allerhande voor recepten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.