Pad­den­stoe­len­bouil­lon met shii­ta­kes en ome­letreep­jes

Een heldere soep met veel smaak door de uitgesproken ingrediënten.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een heldere soep met veel smaak door de uitgesproken ingrediënten. 4 personen
4 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.
  2. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.
  3. Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  4. Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de bouillon een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op laag vuur. De omelet kun je ook alvast bakken, maar snijd nog niet in reepjes. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Snijd vlak voor serveren in reepjes en doe in de borden. Zorg ervoor dat de bouillon goed heet is, omdat de omelet koud is en de soep dan afkoelt.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Flaxbourne Pinot Noir.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Paddenstoelenbouillon met shiitakes en omeletreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­bouil­lon met shii­ta­kes en ome­letreep­jes

1
1
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 3 salade-uitjes

Schil en rasp de gember fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de shiitakes voorzichtig schoon en halveer ze. Snijd de salade-uitjes in dunne ringen.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 200 g shiitakes
  • 1 tl shichimi togarashi

Verhit de olie in een (soep)pan en bak de shiitakes, knoflook, shichimi togarashi en de helft van de gember 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 paddenstoelenbouillontabletten
  • 1 liter kraanwater

Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur trekken met de deksel op de pan.

4
4
  • 2 eieren
  • 25 ml (houdbare) melk
  • 25 g boter

Klop ondertussen de eieren los met de melk, de rest van de gember, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij.

5
5

Roer door, doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

6
6

Snijd de omelet in dunne reepjes en verdeel met de uitjes over 4 diepe borden. Verdeel de paddenstoelenbouillon erover en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de bouillon een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op laag vuur. De omelet kun je ook alvast bakken, maar snijd nog niet in reepjes. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Snijd vlak voor serveren in reepjes en doe in de borden. Zorg ervoor dat de bouillon goed heet is, omdat de omelet koud is en de soep dan afkoelt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.