Pap­par­del­le met zalm en mie­riks­wor­tel­saus

Marineer je zalm in rodebietenpasta, dan wordt ie dus zo paarsrood. Een plaatje op je bord!

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 24 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Marineer je zalm in rodebietenpasta, dan wordt ie dus zo paarsrood. Een plaatje op je bord! 6 personen
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp en -sap samen met de bieten en wodka in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Leg de zalm in de ovenschaal en schenk de bietenmarinade erover. Dek af en laat 24 uur in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de zalm uit de marinade en dep droog. Bewaar 2/3 van de marinade. Maak de ovenschaal schoon en vet in met de olie. Leg de zalm erin.
  3. Bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven rosé. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  4. Breng ondertussen een steelpan water aan de kook en kook de eitjes 2½ min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  5. Maak ondertussen de saus. Doe de bewaarde marinade met de crème fraîche en mierikswortel in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  7. Verdeel de pasta en waterkers over 6 borden en verdeel de saus erover. Breek de zalm in stukken en leg deze erop. Verdeel de kwarteleitjes erover, garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.

bereidingstip:

Kook de kwarteleitjes van tevoren, dat scheelt weer!

dieettip:

Liever geen alcohol in de marinade? Vervang de wodka dan door water.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met zalm en mierikswortelsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met zalm en mie­riks­wor­tel­saus

1
1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 400 g geraspte bietjes
  • 150 ml wodka

Doe het citroenrasp en -sap samen met de bieten en wodka in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3
3
  • 650 g verse zalm

Leg de zalm in de ovenschaal en schenk de bietenmarinade erover. Dek af en laat 24 uur in de koelkast marineren.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de zalm uit de marinade en dep droog. Bewaar 2/3 van de marinade.

5
5
  • 1 el olie om in te vetten

Maak de ovenschaal schoon en vet in met de olie. Leg de zalm erin.

6
6

Bak de zalm in ca. 15 min. in het midden van de oven rosé. Neem uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

7
7
  • 12 kwarteleieren

Breng ondertussen een steelpan water aan de kook en kook de eitjes 2½ min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

8
8
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el mierikswortel

Maak ondertussen de saus. Doe de bewaarde marinade met de crème fraîche en mierikswortel in een pan en breng aan de kook.

9
9

Laat 5 min. op laag vuur koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 450 g pappardelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar

11
11
  • 75 g waterkers

Verdeel de pasta en waterkers over 6 borden en verdeel de saus erover.

12
12
  • 1 bakje tuinkers

Breek de zalm in stukken en leg deze erop. Verdeel de kwarteleitjes erover, garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.

bereidingstip:

Kook de kwarteleitjes van tevoren, dat scheelt weer!

dieettip:

Liever geen alcohol in de marinade? Vervang de wodka dan door water.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.