Ge­pe­kel­de run­ders­hor­t­rib met pi­ca­dil­lo-rub

Dit gerecht is het wachten écht waard, je weet niet wat je proeft!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 25 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Dit gerecht is het wachten écht waard, je weet niet wat je proeft! 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • aluminium wegwerp ovenschaal
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook het water met het zout en de suiker en laat het zout en de suiker oplossen. Zet het vuur uit en voeg de laurier, peper, het water en bier toe. Zet de pekel in de koelkast. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en wrijf het vlees ermee in. Leg het vlees in een afsluitbare bak en schenk de pekel erbij, zorg dat het vlees onder staat. Laat afgedekt 24 uur in de koelkast pekelen.
  2. Maak de kruidenrub. Snijd de knoflook en de oregano fijn en meng met de chilivlokken, picadillo en peper. Neem het vlees uit de pekel, spoel af en dep droog. Wrijf het vlees rondom in met de rub en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen.
  3. Steek de barbecue aan. Leg het vlees in een aluminium wegwerp ovenschaal en laat in een gesloten barbecue op laag vuur in 6 uur garen. Giet regelmatig het vet af. Neem de schaal van de barbecue en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 20 min. rusten.
  4. Snijd ondertussen de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verwarm ondertussen de bonen op laag vuur 10 min. in een pan en verwarm de wraps op laag vuur op de barbecue. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar van het bot. Zet het vlees, de bonen, wraps, peper, koriander, avocado en crème fraîche op tafel en tast toe!

combinatietip:

Lekker met extra tabasco.

Tip:

*Dit vlees kun je alleen online bestellen via ah.nl/meesterslager (t/m zaterdag 19 december). Haal het vlees op in de winkel of bij een AH Pick Up Point. Laten thuisbezorgen kan alléén op woensdag 23 en donderdag 24 december.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.605 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gepekelde rundershortrib met picadillo-rub

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pe­kel­de run­ders­hor­t­rib met pi­ca­dil­lo-rub

1
1
  • 1 liter kraanwater
  • 200 g zeezout
  • 200 g suiker

Kook het water met het zout en de suiker en laat het zout en de suiker oplossen.

2
2
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el zwarte-peperkorrels
  • 600 ml Dubbelbock
  • 1.4 liter kraanwater

Zet het vuur uit en voeg de laurier, peper, het water en bier toe.

3
3
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kg shortrib

Zet de pekel in de koelkast. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en wrijf het vlees ermee in.

4
4

Leg het vlees in een afsluitbare bak en schenk de pekel erbij, zorg dat het vlees onder staat. Laat afgedekt 24 uur in de koelkast pekelen.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes verse oregano
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el picadillo

Maak de kruidenrub. Snijd de knoflook en de oregano fijn en meng met de chilivlokken, picadillo en peper.

6
6

Neem het vlees uit de pekel, spoel af en dep droog.

7
7

Wrijf het vlees rondom in met de rub en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen.

8
8

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

9
9

Leg het vlees in een aluminium wegwerp ovenschaal en laat in een gesloten barbecue op laag vuur in 6 uur garen. Giet regelmatig het vet af.

10
10

Neem de schaal van de barbecue en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 20 min. rusten.

11
11
  • 1 jalapeñopeper
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de koriander grof.

12
12
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

13
13
  • 390 g Veg chili beanz
  • 12 miniwraps

Verwarm ondertussen de bonen op laag vuur 10 min. in een pan en verwarm de wraps op laag vuur op de barbecue.

14
14

Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar van het bot.

15
15
  • 125 g crème fraîche

Zet het vlees, de bonen, wraps, peper, koriander, avocado en crème fraîche op tafel en tast toe!

combinatietip:

Lekker met extra tabasco.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.