Gar­na­len­cock­tail met avo­ca­do-krui­dendres­sing

Deze feestelijke variant van de garnalencocktail heb je vast nog nooit geproefd.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze feestelijke variant van de garnalencocktail heb je vast nog nooit geproefd. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 ijscoupes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in de keukenmachine. Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Doe de peper, gesneden kruiden (behalve de fijngesneden knoflookbieslook) en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes. Voeg toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
  3. Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
  4. Meng de mango, tomaten, boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover. Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.

bereidingstip:

Je kunt de dressing tot 2 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

dieettip:

Eten er kinderen mee? Laat dan de jalapeñopeper achterwege.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.220 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Garnalencocktail met avocado-kruidendressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail met avo­ca­do-krui­dendres­sing

1
1
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de keukenmachine.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

2
2
  • 15 g peterselie
  • 25 g knoflookbieslook

Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof.

3
3
  • 1 jalapeñopeper

Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 300 ml karnemelk

Doe de peper, gesneden kruiden en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 45 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 sneetjes petit beurre broden

Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes.

6
6

Voeg het brood toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.

7
7
  • 1 eetrijpe mango
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

8
8
  • 40 g babyboerenkool
  • 200 g Hollandse garnalen

Meng de mango en tomaten met de boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover.

9
9

Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.

bereidingstip:

Je kunt de dressing tot 2 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

dieettip:

Eten er kinderen mee? Laat dan de jalapeñopeper achterwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.