Tar­taar van twee soor­ten zalm

Extra feestelijk als je dit voorgerecht serveert in een mooi glas.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Extra feestelijk als je dit voorgerecht serveert in een mooi glas. 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de verse zalm in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Meng met het sesamzaad, de sesamolie en sojasaus. Snijd de gerookte zalm in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Snijd de gember fijn en meng deze door de gerookte zalm.
  2. Snijd de radijs in plakjes. Verdeel de verse-zalmtartaar over de glazen en druk aan. Leg de radijsjes in een laag op de zalm. Verdeel de zeewiersalade en gerookte-zalmtartaar erover en druk aan. Verdeel de sojabonen erover en garneer met de rucolacress. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt beide soorten zalmtartaar 6 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. De radijsjes kun je ook alvast snijden en afgedekt in de koelkast bewaren.

combinatietip:

Lekker met tzar caviar (imitatiekaviaar, potje 50 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tartaar van twee soorten zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­taar van twee soor­ten zalm

1
1
  • 150 g verse zalm
  • 2 tl (zwart) sesamzaad
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus

Snijd de verse zalm in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Meng met het sesamzaad, de sesamolie en sojasaus.

2
2
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 el sushigember

Snijd de gerookte zalm in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Snijd de gember fijn en meng deze door de gerookte zalm.

3
3
  • 8 radijsjes

Snijd de radijs in plakjes. Verdeel de verse-zalmtartaar over de glazen en druk aan. Leg de radijsjes in een laag op de zalm.

4
4
  • 125 g zeewiersalade
  • 175 g sojabonen
  • 1 bakje rucolacress

Verdeel de zeewiersalade en gerookte-zalmtartaar erover en druk aan. Verdeel de sojabonen erover en garneer met de rucolacress. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt beide soorten zalmtartaar 6 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. De radijsjes kun je ook alvast snijden en afgedekt in de koelkast bewaren.

combinatietip:

Lekker met tzar caviar (imitatiekaviaar, potje 50 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.