Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

Deze bijzondere kalfswang leent zich perfect voor slow cooking. Met tijd en liefde gemaakt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 885 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze bijzondere kalfswang leent zich perfect voor slow cooking. Met tijd en liefde gemaakt. 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in stukken van 2 cm. Schep het vlees om met het anijszaad, paprikapoeder, peper en zout. Verhit de olie in de pan en bak het vlees in twee delen rondom in 8 min. bruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Snijd de blaadjes oregano fijn. Neem het vlees uit de pan en bak de peen, oregano en knoflook 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
  2. Schil ondertussen de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de uien uitlekken en vang het vocht op. Doe het vlees terug in de pan, voeg de appel, het vocht van de uien, port en fond toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees in 2 uur garen. Roer regelmatig.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Neem de braadpan van het vuur en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Verwijder de stukjes vet. Doe het vlees terug in de pan. Snijd de peterselie fijn en roer met de uien door de stoof. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met het stokbrood.

combinatietip:

Deze stoof is ook erg lekker met rijst of aardappelpuree.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

bewaartip:

Dit gerecht is 2 dagen van tevoren te bereiden t/m stap 9. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur op. Je kunt het gerecht ook invriezen, bewaar max. 3 maanden in de vriezer.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de kalfs­wan­gen met ap­pel en aman­del­schaaf­sel

1
1
  • 700 g kalfswangen
  • 2 tl anijszaad
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Snijd het vlees in stukken van 2 cm. Schep het vlees om met het anijszaad, de paprikapoeder, peper en zout.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de pan en bak het vlees in twee delen rondom in 8 min. bruin.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 600 g geschilde bospenen
  • 4 takjes oregano

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Snijd de blaadjes oregano fijn.

4
4

Neem het vlees uit de pan en bak de peen, oregano en knoflook 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.

5
5
  • 2 friszoete appels

Schil ondertussen de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

6
6
  • 340 g Amsterdamse uien

Laat de uien uitlekken en vang het vocht op.

7
7
  • 100 ml witte port
  • 400 ml gevogeltefond

Doe het vlees terug in de pan, voeg de appel, het vocht van de uien, port en fond toe en breng het geheel aan de kook.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

8
8

Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees in 2 uur garen. Roer regelmatig.

9
9
  • 55 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

10
10

Neem de braadpan van het vuur en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Verwijder de stukjes vet. Doe het vlees terug in de pan.

11
11
  • 10 g platte peterselie
  • 1 ambachtelijk stokbrood

Snijd de peterselie fijn en roer met de uien door de stoof. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met het stokbrood.

combinatietip:

Deze stoof is ook erg lekker met rijst of aardappelpuree.

bewaartip:

Dit gerecht is 2 dagen van tevoren te bereiden t/m stap 9. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur op. Je kunt het gerecht ook invriezen, bewaar max. 3 maanden in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.