Zelf­ge­maak­te erw­ten­soep met ve­ge­ta­ri­sche worst

Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken. 4 personen
4 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan
  • staafmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm voor de crostini de oven voor op 200 °C. Breng de linzen met het water, de doperwten, bouillontabletten en laurierblaadjes aan de kook. Laat 15 min. koken. Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bratwursten in 6 min. rondom bruin. Snijd de worsten in plakjes. Snijd het selderijblad fijn.
  3. Neem de pan met soep van het vuur en pureer grof met de staafmixer. Voeg de plakjes worst, soepgroenten en het selderijblad toe en laat op middelhoog vuur nog 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd het nog niet afgebakken stokbrood in 16 schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in het midden van de oven. Neem de plaat uit de oven, keer de crostini om en rooster nog 5 min. in het midden van de oven.
  5. Serveer de soep met de crostini.

bereidingstip:

Vind je de soep te dik? Voeg wat extra water toe en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Organic Tempranillo.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.830 mg
  • vezels 27 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Zelfgemaakte erwtensoep met vegetarische worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te erw­ten­soep met ve­ge­ta­ri­sche worst

1
1

Verwarm voor de crostini de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g rode splitlinzen
  • 1.8 liter kraanwater
  • 400 g verse doperwten
  • 2 bouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes

Breng de linzen met het water, de doperwten, de bouillontabletten en laurierblaadjes aan de kook. Laat 15 min. koken.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 vegetarische bratwursten

Schep met een schuimspaan het schuim eraf. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bratwursten in 6 min. rondom bruin.

4
4
  • 40 g selderij

Snijd de worsten in plakjes. Snijd het selderijblad fijn. Neem de pan met soep van het vuur en pureer grof met de staafmixer.

5
5
  • 350 g boerensoepgroente

Voeg de plakjes worst, soepgroenten en het selderijblad toe en laat op middelhoog vuur nog 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 meergranen stokbrood

Snijd het nog niet afgebakken stokbrood in 16 schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in het midden van de oven.

7
7

Neem de plaat uit de oven, keer de crostini om en rooster nog 5 min. in het midden van de oven. Serveer de soep met de crostini.

bereidingstip:

Vind je de soep te dik? Voeg wat extra water toe en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.