Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

Tijdens het stoven trekken alle smaken in het vlees van de eend. Zooo lekker!

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Tijdens het stoven trekken alle smaken in het vlees van de eend. Zooo lekker! 6 personen
4 25

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de eendenbouten met peper en zout. Verhit de braadpan zonder olie of boter en bak de bouten in delen rondom bruin. Begin op de velkant. Snijd ondertussen de kruiden fijn en snijd de ui in halve ringen.
  2. Neem de bouten uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit de ui en kruiden 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Halveer ondertussen de grotere paddenstoelen en snijd de knoflook fijn. Voeg samen toe aan de ui en bak 5 min. mee.
  3. Voeg de tomatenpuree, azijn, port, fond en gepelde tomaten toe en breng op hoog vuur aan de kook. Leg de eendenbouten in de pan, draai het vuur laag en laat in ca. 2 uur gaar stoven. Zet bij voorkeur de pan op een sudderplaatje. Roer regelmatig.
  4. Rasp zodra de eendenbouten gaar zijn de kaas. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 5 min. zachtjes koken.
  5. Neem de polenta van het vuur en roer de tapenade en de helft van de kaas erdoor. Verdeel de polenta over (diepe) borden en schep er wat saus op. Leg er een eendenbout op en serveer met de rest van de parmezaan.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.460 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane eendenbouten met truffelpolenta & parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

1
1
  • 6 eendenbouten

Bestrooi de eendenbouten met peper en zout. Verhit de braadpan zonder olie of boter en bak de bouten in delen rondom bruin. Begin op de velkant.

2
2
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 2 rode uien

Snijd ondertussen de kruiden fijn en snijd de ui in halve ringen.

3
3

Neem de bouten uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit de ui en kruiden 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 400 g paddenstoelen voor pasta
  • 2 tenen knoflook

Halveer ondertussen de grotere paddenstoelen en snijd de knoflook fijn. Voeg samen toe aan de ui en bak 5 min. mee.

5
5
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el balsamicoazijn
  • 400 ml tawny port
  • 380 ml paddenstoelenfond
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de tomatenpuree, azijn, port, fond en gepelde tomaten toe en breng op hoog vuur aan de kook.

6
6

Leg de eendenbouten in de pan, draai het vuur laag en laat in ca. 2 uur gaar stoven. Zet bij voorkeur de pan op een sudderplaatje. Roer regelmatig.

7
7
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1250 ml kippenbouillon
  • 250 g polenta

Rasp zodra de eendenbouten gaar zijn de kaas. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 5 min. zachtjes koken.

8
8
  • 80 g truffel-paddenstoelentapenade

Neem de polenta van het vuur en roer de tapenade en de helft van de kaas erdoor.

9
9

Verdeel de polenta over (diepe) borden en schep er wat saus op. Leg er een eendenbout op en serveer met de rest van de parmezaan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.