Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

Met de malse kalfshaas zet je echt iets bijzonders op tafel.

  • voorgerecht
  • 6 personen
    • 40 min. bereiden
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Met de malse kalfshaas zet je echt iets bijzonders op tafel. 6 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil met een dunschiller van boven naar beneden in dunne linten. Pluk de waterkers van de takjes. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Verdeel de aspergelinten, waterkers en sjalot over een platte schaal.
  2. Schil en rasp de gember. Meng met de miso, mirin, rice vinegar en sriracha in een kommetje tot een dressing. Halveer de kalfshaas in de lengte. Bestrijk elke helft met een eetlepel dressing.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfshaas 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege Neem de pan van het vuur. Schep het vlees uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  4. Schenk ondertussen de rest van de dressing bij het achtergebleven bakvet en voeg de boter en het kraanwater toe. Laat op middelhoog vuur 1 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur en besprenkel de salade ermee.

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

Tip:

*Dit vlees kun je alleen online bestellen via ah.nl/meesterslager (t/m zaterdag 19 december 2015). Haal het vlees op in de winkel of bij een AH Pick Up Point. Laten thuisbezorgen kan alléén op woensdag 23 en donderdag 24 december.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

1
1
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil met een dunschiller van boven naar beneden in dunne linten.

2
2
  • 75 g waterkers
  • 1 sjalot

Pluk de waterkers van de takjes. Snijd de sjalot in flinterdunne halve ringen. Verdeel de aspergelinten, waterkers en sjalot over een platte schaal.

3
3
  • 2 cm gember
  • 18 g miso soup
  • 2 el mirin seasoning
  • 2 el rice vinegar
  • ½ el sriracha hot chilisauce

Schil en rasp de gember. Meng met de miso, mirin, rice vinegar en sriracha in een kommetje tot een dressing.

4
4
  • 350 g kalfshaas

Halveer de kalfshaas in de lengte. Bestrijk elke helft met een eetlepel dressing.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalfshaas 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege

6
6

Neem de pan van het vuur. Schep het vlees uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

7
7
  • 1 el boter
  • 3 el kraanwater

Schenk ondertussen de rest van de dressing bij het achtergebleven bakvet en voeg de boter en het kraanwater toe.

8
8

Laat op middelhoog vuur 1 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur en besprenkel de salade ermee.

9
9

Snijd het vlees in dunne reepjes en verdeel over de asperge-waterkerssalade. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.