Fris­se roer­bak van schar­rel­kip, broc­co­li, pak­soi en noe­dels

Smaakbommetje: je proeft pittig-kruidige, zoetige én frisse accenten tegelijk.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Smaakbommetje: je proeft pittig-kruidige, zoetige én frisse accenten tegelijk. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.
  2. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Snijd de limoen in 4 partjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook 5 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes 2 min. Voeg de broccoli, paprika, oestersaus en 2 el water toe en roerbak 5 min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de noedels toe en warm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de partjes limoen.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Camden Park Shiraz.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.110 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Frisse roerbak van scharrelkip, broccoli, paksoi en noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se roer­bak van schar­rel­kip, broc­co­li, pak­soi en noe­dels

1
1
  • 400 g broccoli
  • 2 gele paprika's

Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember

Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.

3
3
  • 4 scharrelkipdijfilet
  • 1 limoen

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Snijd de limoen in 4 partjes.

4
4
  • 250 g egg noodles

Voeg als het water kookt de noedels toe en kook 5 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

5
5
  • 2 el (arachide)olie
  • 95 ml oestersaus

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, gember en kipreepjes 2 min. Voeg de broccoli, paprika, oestersaus en 2 el water toe en roerbak 5 min.

6
6
  • 400 g gesneden paksoi

Voeg de paksoi toe en roerbak nog 1 min. Voeg de noedels toe en warm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Serveer met de partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.