Wit­te-cho­co­la­de­taart

Het is even werk, maar dan zet je ook wel een taart op tafel waar ze het volgend jaar nóg over hebben.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het is even werk, maar dan zet je ook wel een taart op tafel waar ze het volgend jaar nóg over hebben. 10 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • hoge springvorm (Ø 18 cm)
  • sateprikker
  • bakpapier
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er zo veel handwarm water bij tot ze helemaal onderstaan. Laat ze 5 min. staan, zodat zowel de eieren als de kom op kamertemperatuur komen.
  2. Neem de eieren uit de kom, droog de kom en klop hierin de eieren 8 min. met een handmixer lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. lepel voor lepel de suiker toe.
  3. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom. Voeg het vanillemerg toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door het eierbeslag.
  4. Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Prik met de satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
  5. Meng de mascarpone met de cranberrycompote. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met de cranberrymascarpone, leg op elkaar en dek af met de derde laag cake. Bestrijk de cake rondom met de chocolate spread. Zet tot gebruik in de koelkast.
  6. Knip een ster van papier. Rasp de chocolade met een grove rasp boven een stuk bakpapier. Leg de ster op de taart en bestrooi de boven- en zijkant van de taart met de geraspte chocolade.
  7. Verwijder de ster en vul de stervorm met de granaatappelpitjes.

bewaartip:

Bewaar het gebruikte vanillestokje in een bus met suiker. Zo maak je zelf vanillesuiker!

bewaartip:

Je kunt deze taart tot en met stap 5 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Bis­cuit­bo­dem ma­ken

Instructievideo - 02:16 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Witte-chocoladetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-cho­co­la­de­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 4 eieren

Leg de eieren in een kom en schenk er zo veel handwarm water bij dat ze helemaal onderstaan.

3
3

Laat 5 min. staan, zodat zowel de eieren als de kom op kamertemperatuur komen.

4
4

Neem de eieren uit de kom, droog de kom en klop hierin de eieren 8 min. met een handmixer lichtgeel en schuimig.

5
5
  • 150 g fijne suiker
  • 1 vanillestokje

Voeg na 4 min. lepel voor lepel de suiker toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

6
6
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el maizena

Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom. Voeg het vanillemerg toe en spatel alles zo luchtig mogelijk door het eierbeslag.

7
7
  • ½ el olie om in te vetten
  • ½ el bloem

Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

8
8

Prik met de satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.

9
9
  • 500 g mascarpone
  • 6 el cranberrycompote

Meng de mascarpone met de cranberrycompote. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen.

10
10

Bestrijk 2 lagen met de cranberrymascarpone, leg op elkaar en dek af met de derde laag cake.

11
11
  • 400 g witte crunch amandel chocolade spread

Bestrijk de cake rondom met de chocolate spread. Zet de cake tot gebruik in de koelkast.

12
12
  • 100 g witte chocolade

Knip een ster van papier. Rasp de chocolade met een grove rasp boven een stuk bakpapier.

13
13

Leg de ster op de taart en bestrooi de boven- en zijkant van de taart met de geraspte chocolade.

14
14
  • 4 el granaatappelpitjes

Verwijder de ster en vul de stervorm met de granaatappelpitjes.

bewaartip:

Bewaar het gebruikte vanillestokje in een bus met suiker. Zo maak je zelf vanillesuiker!

bewaartip:

Je kunt deze taart tot en met stap 5 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.