Gra­nen­sa­la­de met wor­tel, gra­pe­fruit en munt

Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakfeestje!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Fruit, groente, granen en kruiden in één salade: een smaakfeestje! 4 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
  2. Schaaf ondertussen de wortels met de keukenmachine in dunne plakjes of gebruik een scherp mes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
  4. Haal de blaadjes van de takjes munt en basilicum en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de farro met de wortel, het grapefruitsap, de verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Voeg de boerenkool toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.

bewaartip:

Dit gerecht kun je tot en met stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Voeg vlak voor het serveren de boerenkool, grapefruit, amandelen en granaatappelpitjes toe.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Granensalade met wortel, grapefruit en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gra­nen­sa­la­de met wor­tel, gra­pe­fruit en munt

1
1
  • 150 g speltfarro

Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.

2
2
  • 600 g regenboogwortelmix

Schaaf ondertussen de wortels met de keukenmachine in dunne plakjes of gebruik een scherp mes.

3
3
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl kerrie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 grapefruit

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 15 g munt
  • 15 g basilicum
  • 1 bosui

Haal de blaadjes van de takjes munt en basilicum en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de farro met de wortel, het grapefruitsap, de verse kruiden en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 40 g babyboerenkool
  • 60 g oven roasted amandelen
  • 60 g granaatappelpitjes

Voeg de boerenkool toe aan het farromengsel en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.

bewaartip:

Dit gerecht kun je tot en met stap 4 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 1 uur voor het serveren op kamertemperatuur komen. Voeg vlak voor het serveren de boerenkool, grapefruit, amandelen en granaatappelpitjes toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.