Ita­li­aan­se ko­nij­nen­stoof

Italianen eten het hele jaar door konijn. Na het proeven van deze stoof snap je waarom!

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italianen eten het hele jaar door konijn. Na het proeven van deze stoof snap je waarom! 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de konijnenbouten met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 min. rondom bruin. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook en de pancetta fijn.
  2. Neem de bouten uit de pan. Fruit de rozemarijn, knoflook, ui en pancetta 10 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree, wijn, tomaten, het balsamicoglazuur en de konijnenbouten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur en 20 min. stoven. Roer af en toe.
  3. Snijd de peterselie fijn en roer met de olijven door de stoof.

bereidingstip:

Je kunt deze stoof 2 dagen van tevoren maken tot en met stap 3. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en roer vlak voor het serveren de peterselie en olijven erdoor.

combinatietip:

Lekker met pappardelle en gegrilde aubergine.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.355 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse konijnenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ko­nij­nen­stoof

1
1
  • 4 konijnenbouten
  • 2 el bloem
  • 25 g boter

Bestrooi de konijnenbouten met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 min. rondom bruin.

2
2
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g pancetta

Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook en de pancetta fijn.

3
3

Neem de bouten uit de pan. Fruit de rozemarijn, knoflook, ui en pancetta 10 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig.

4
4
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml soepele rode wijn
  • 400 ml gepelde tomaten
  • 2 el balsamicoglazuur

Voeg de tomatenpuree, wijn, tomaten, het balsamicoglazuur en de konijnenbouten toe.

5
5

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur en 20 min. stoven. Roer af en toe.

6
6
  • 20 g platte peterselie
  • 280 g Groene olijven bella cerignola

Snijd de peterselie fijn en roer met de olijven door de stoof.

bereidingstip:

Je kunt deze stoof 2 dagen van tevoren maken tot en met stap 3. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en roer vlak voor het serveren de peterselie en olijven erdoor.

combinatietip:

Lekker met pappardelle en gegrilde aubergine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.