Ap­pel­ci­dersaus

De frisse appel in de cider is een match made in heaven met rollade en varkenshaas.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De frisse appel in de cider is een match made in heaven met rollade en varkenshaas. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de appel met de 5 spice en gembersiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, azijn en slagroom toe en laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus.

combinatietip:

Lekker bij rollade, varkenshaas, kalkoen uit de oven en varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen. De recepten vind je elders op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Appelcidersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­ci­dersaus

1
1
  • 2 friszoete appels

Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis.

2
2
  • 30 g boter
  • 1 tl 5 spices
  • 2 el gembersiroop

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de appel met de 5 spice en gembersiroop 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 250 ml hete kippenbouillon
  • 2 el appelciderazijn
  • 50 ml slagroom

Voeg de bouillon, azijn en slagroom toe en laat met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper.

4
4

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus.

combinatietip:

Lekker bij rollade, varkenshaas, kalkoen uit de oven en varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen. De recepten vind je elders op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.