Snel­le ta­ji­ne met da­delstroop

Alles in de pan en stoven maar! Deze tajine is makkelijk én lekker: ideaal voor een doordeweekse dag.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Alles in de pan en stoven maar! Deze tajine is makkelijk én lekker: ideaal voor een doordeweekse dag. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in stukken van 2½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine en knoflook met de koriander, peper en eventueel zout 2 min. op hoog vuur.
  2. Laat ondertussen de paprika en kikkererwten uitlekken en snijd de paprika in stukjes. Voeg samen met de rozijnen, kikkererwten en kip toe aan het auberginemengsel en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Schep de koriander erdoor, verdeel over 4 diepe borden en besprenkel elk bord met ½ el dadelstroop.

combinatietip:

Lekker met harissa (kruidenpasta).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Snelle tajine met dadelstroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ta­ji­ne met da­delstroop

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook

Snijd de aubergines in stukken van 2½ cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine en knoflook met de koriander, peper en eventueel zout 2 min. op hoog vuur.

3
3
  • 590 g gegrilde rode paprika's
  • 800 g kikkererwten

Laat ondertussen de paprika en kikkererwten uitlekken en snijd de paprika in stukjes.

4
4
  • 75 g royale rozijnen
  • 300 g kipdijfiletreepjes

Voeg de paprika met de rozijnen, kikkererwten en kip toe aan het auberginemengsel en breng op hoog vuur aan de kook.

5
5

Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 15 g koriander
  • 2 el dadelstroop

Snijd de blaadjes van de koriander grof en schep door tajine. Verdeel over 4 diepe borden en besprenkel elk bord met ½ el dadelstroop.

combinatietip:

Lekker met harissa (kruidenpasta).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.