Pen­ne met gar­na­len & groen­ten

Pesto, pijnboompitten en garnalen: meer heeft een pasta toch eigenlijk niet nodig?

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pesto, pijnboompitten en garnalen: meer heeft een pasta toch eigenlijk niet nodig? 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta.
  2. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Laat vervolgens goed uitlekken. Snijd ondertussen de courgette in halve schijfjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen en courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de pasta, het kookvocht en de pesto erdoor en zet het vuur uit. Garneer met de pijnboompitten en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met citroenpartjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 234 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Penne met garnalen & groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met gar­na­len & groen­ten

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 350 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta.

3
3
  • 50 ml kookvocht
  • 1 courgette

Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Laat vervolgens goed uitlekken. Snijd ondertussen de courgette in halve schijfjes.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen

Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette en garnalen 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 80 g pesto alla Genovese
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Schep de pasta, het kookvocht en de pesto erdoor en zet het vuur uit. Garneer met de pijnboompitten en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.