Broc­co­li-bo­nen­stamp met kap­per­tjes

Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan! 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee. Giet af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.
  2. Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes. Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur. Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.
  3. Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.

variatietip:

Houd je niet zo van dille? Vervang het dan door 15 g platte peterselie

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Broccoli-bonenstamp met kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-bo­nen­stamp met kap­per­tjes

1
1
  • 600 g broccoli
  • 1200 g cannellinibonen

Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee.

2
2

Giet de broccoli af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.

3
3
  • 23 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur.

5
5
  • 500 g schelvisfilets

Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 15 g dille

Snijd ondertussen de dille fijn.

7
7
  • 2 el kappertjes

Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.

variatietip:

Houd je niet zo van dille? Vervang het dan door 15 g platte peterselie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.