Ro­mi­ge pap­par­del­le met krab

We gaan op de snelle Italiaanse toer!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht We gaan op de snelle Italiaanse toer! 4 personen
2 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de sjalotten 6 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat de krab uitlekken.
  2. Rasp de gele schil van de citroen, pers 1 helft uit en snijd de rest in partjes. Schep de krab, het citroenrasp en 2 el van het sap voorzichtig door de spinazie en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en vang 150 ml van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en schep de ricotta, dragon en kookvocht door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta en het spinazie-krabmengsel over de borden en garneer met de partjes citroen.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Romige pappardelle met krab

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pap­par­del­le met krab

1
1
  • 200 g sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 400 g wilde spinazie

Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de sjalotten 6 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

2
2
  • 300 g pappardelle
  • 340 g krab

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat de krab uitlekken.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen, pers 1 helft uit en snijd de rest in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4

Schep de krab, het citroenrasp en 2 el van het sap voorzichtig door de spinazie en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Giet de pasta af en vang 150 ml van het het kookvocht op.

6
6
  • 100 g ricotta
  • 1½ tl gedroogde dragon

Doe de pasta terug in de pan en schep de ricotta, dragon en het kookvocht door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de pasta en het spinazie-krabmengsel over de borden en garneer met de partjes citroen.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.