Lin­zen­soep met pom­poen & ko­mijn

Zo op tafel, lekker voordelig en slank én hartstikke lekker. Genoeg redenen dus om deze soep te proeven!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Zo op tafel, lekker voordelig en slank én hartstikke lekker. Genoeg redenen dus om deze soep te proeven! 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de pompoen, ui en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en het water toe en kook de soep 8 min.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken en spoel af. Snijd de selderij fijn. Voeg de linzen en 2/3 van de selderij toe aan de soep en kook de laatste 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.

serveertip:

Lekker met vers stokbrood.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Linzensoep met pompoen & komijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­soep met pom­poen & ko­mijn

1
1
  • 2 uien
  • 1 el arachideolie
  • 400 g pompoenstukjes
  • 1 el gemalen komijn (djinten)

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de pompoen, ui en komijn 3 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 350 ml krachtbouillon rundvlees
  • 1 liter kraanwater

Voeg de bouillon en het water toe en kook de soep 8 min.

3
3
  • 800 g linzen
  • 40 g selderij

Laat ondertussen de linzen uitlekken en spoel af. Snijd de selderij fijn.

4
4

Voeg de linzen en 2/3 van de selderij toe aan de soep en kook de laatste 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.

serveertip:

Lekker met vers stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.