Ka­neel­brood­jes

Lekker uitslapen op kerstochtend? Deze zoete broodjes kun je met gemak de avond ervoor al maken.

  • brunch
  • 8 stuks
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Lekker uitslapen op kerstochtend? Deze zoete broodjes kun je met gemak de avond ervoor al maken. 8 stuks
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de noten grof. Doe met de bloem, gist, boter, 2 tl kristalsuiker, het zout, 1 ei en het water in een kom. Kneed met de hand in 10 min. tot een elastisch deeg. Of gebruik een mixer met deeghaken en meng 6 min. op lage snelheid. Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ca. 1 uur.
  2. Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 gelijke stukken. Rol van elk stuk 3 strengen van 10 cm lang en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits de rest van de eieren en klop de dooiers met 1 tl water los in een kom (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk met de bakkwast de strengen deeg rondom met de eidooiers.
  3. Meng de rest van de suiker met de kaneel. Verdeel 6 el van de kaneelsuiker over je werkblad en rol de deegstrengen erdoor. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de uiteinden van 3 deegstrengen aan elkaar vast. Druk goed aan.
  4. Leg de rechterstreng over de middelste en daarna de linker over de middelste. Vlecht zo tot het uiteinde en druk vast. Vlecht zo nog 7 broodjes. Dek losjes af met vershoudfolie en laat nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en bestrooi de bovenkant van de vlechtbroodjes met de rest van de kaneelsuiker. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
video

Al­ler­han­de lo­ves ka­neel­brood­jes

Allerhande loves - 01:03 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kaneelbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­neel­brood­jes

1
1
  • 140 g pecannoten
  • 500 g bloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 45 g boter
  • 10 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl zeezout
  • 1 ei
  • 250 ml handwarm water

Hak de noten grof. Doe met de bloem, gist, boter, 2 tl kristalsuiker, het zout, ei en water in een kom.

2
2

Kneed met de hand in 10 min. tot een elastisch deeg. Of gebruik een mixer met deeghaken en meng 6 min. op lage snelheid.

3
3

Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ca. 1 uur.

4
4

Kneed het deeg kort door en verdeel in 8 gelijke stukken. Rol van elk stuk 3 strengen van 10 cm lang en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 3 eieren

Splits de eieren en klop de dooiers met 1 tl water los in een kom (het eiwit wordt niet gebruikt).

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

6
6

Bestrijk met de bakkwast de strengen deeg rondom met de eidooiers.

7
7
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 4 el gemalen kaneel

Meng de rest van de suiker met de kaneel.

8
8

Verdeel 6 el van de kaneelsuiker over je werkblad en rol de deegstrengen erdoor. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Maak de uiteinden van 3 deegstrengen aan elkaar vast. Druk goed aan.

10
10

Leg de rechterstreng over de middelste en daarna de linker over de middelste. Vlecht zo tot het uiteinde en druk vast. Vlecht zo nog 7 broodjes.

11
11

Dek losjes af met vershoudfolie en laat nog 1 uur rijzen.

12
12

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en bestrooi de bovenkant van de vlechtbroodjes met de rest van de kaneelsuiker.

13
13

Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.