Zoet­zu­re to­ma­ten­soep met spi­na­zie

Kinderen smullen van deze soepfavoriet met zoetzure twist, en hij is ook nog eens zó klaar!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Kinderen smullen van deze soepfavoriet met zoetzure twist, en hij is ook nog eens zó klaar! 4 personen
2 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tomatenblokjes met het water en de soepcreatie in een grote soeppan. Roer goed door met een garde en kook 13 min.
  2. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg de laatste 5 min. in delen toe aan de soep en laat slinken. Voeg de helft van de salsa toe, roer goed.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  4. Snijd ondertussen de broodjes open, verdeel de balletjes en de rest van de salsa erover en serveer direct met de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Zoetzure tomatensoep met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re to­ma­ten­soep met spi­na­zie

1
1
  • 800 g tomatenblokjes
  • 800 ml kokend water
  • 3 el soepcreatie tomatensoep

Doe de tomatenblokjes met het water en de soepcreatie in een grote soeppan. Roer goed door met een garde en kook 13 min.

2
2
  • 600 g spinazie
  • 150 g milde salsa

Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg de laatste 5 min. in delen toe aan de soep en laat slinken. Voeg de salsa toe, roer goed.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 420 g vegaballetjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

4
4
  • 4 verse pistolets
  • 150 g milde salsa

Snijd ondertussen de broodjes open, verdeel de balletjes en salsa erover en serveer direct met de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.