Snel­le 'ri­sot­to' met truf­fel­ta­pe­na­de

Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker!

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker! 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de pastinaak. Halveer en snijd in plakken. Verhit 2 el olie in een grote soeppan en bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, het water en de bouillontablet toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  3. Kook ondertussen de eieren 5½ min. Neem van het vuur, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  4. Neem de ‘risotto’ van het vuur en schep de bieslook, crème fraîche en truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de champignons in het midden, halveer de eieren en leg ze op de champignons.

kookstaptip:

Wil je de risotto extra smeuïg maken? Voeg dan 100 ml kokend water meer toe.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Snelle 'risotto' met truffeltapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le 'ri­sot­to' met truf­fel­ta­pe­na­de

1
1
  • 400 g pastinaak

Boen de pastinaak schoon. Snijd een stukje van de boven- en onderkant. Halveer en snijd in plakken.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 600 g basmatirijst
  • 300 ml kokend water
  • 1 paddenstoelenbouillontablet

Voeg de rijst, het water en de bouillontablet toe aan de pastinaak en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.

4
4
  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 el olijfolie

Snijd ondertussen de champignons fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.

5
5
  • 4 eieren
  • 25 g bieslook

Kook ondertussen de eieren 5½ min. Neem van het vuur, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

6
6
  • 125 g crème fraîche
  • 1 el tapenade van truffel en champignons

Neem de ‘risotto’ van het vuur en schep de bieslook, crème fraîche en truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de champignons in het midden, halveer de eieren en leg ze op de champignons.

kookstaptip:

Wil je de risotto extra smeuïg maken? Voeg dan 100 ml kokend water meer toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.