Zalm­f­rit­ta­ta met bie­ten-aard­ap­pel­sa­la­de

De frisse zalmomelet gaat goed samen met de aardse smaken van de salade.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De frisse zalmomelet gaat goed samen met de aardse smaken van de salade. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de kriel en halveer de grote. Kook de kriel in een ruime pan water met een beetje zout in 15 min. gaar. Doe het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan droogstomen.
  2. Snijd ondertussen voor de frittata de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Pluk de dille van de takjes en snijd de uien in dunne halve ringen.
  3. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de zalm en de helft van de dille erdoor. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui erover en bak 2 min. op hoog vuur. Verdeel het eimengsel over de pannen en schep om. Bak de frittata’s op middelhoog vuur met een deksel op de pan in 10 min. gaar. Het ei moet volledig gestold zijn.
  4. Schil ondertussen de bietjes en snijd in dunne partjes. Meng de rest van de olie, de dille-mieriksworteldressing, snijbiet, dille en kriel met de bietjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de frittata’s in kwarten, verdeel over de borden en serveer met de salade.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 120 ml mosterd/dille-dressing (Salad & Sandwich) met 1 el geraspte mierikswortel (Kuhne) gebruiken.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Albariño Rias Baixas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Zalmfrittata met bieten-aardappelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­f­rit­ta­ta met bie­ten-aard­ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 1 kg kriel in de schil

Was de kriel en halveer de grote.

2
2

Kook de kriel in een ruime pan water met een beetje zout in 15 min. gaar. Doe het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan droogstomen.

3
3
  • 300 g verse zalm
  • 15 g dille
  • 2 uien

Snijd ondertussen voor de frittata de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Pluk de dille van de takjes en snijd de uien in dunne halve ringen.

4
4
  • 6 eieren

Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de zalm en de helft van de dille erdoor.

5
5
  • 4 el (olijf)olie

Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui erover en bak 2 min. op hoog vuur. Verdeel het eimengsel over de pannen en schep om.

6
6

Bak de frittata’s op middelhoog vuur met een deksel op de pan in 10 min. gaar. Het ei moet volledig gestold zijn.

7
7
  • 500 g gekookte bietjes

Schil ondertussen de bietjes en snijd in dunne partjes.

8
8
  • 1 el (olijf)olie
  • 120 ml dille-mieriksworteldressing*
  • 75 g snijbiet

Meng de olie, de dille-mieriksworteldressing, snijbiet, dille en kriel met de bietjes en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Snijd de frittata’s in kwarten, verdeel over de borden en serveer met de salade.

variatietip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 120 ml mosterd/dille-dressing (Salad & Sandwich) met 1 el geraspte mierikswortel (Kuhne) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.