Pa­rel­cous­cous met spi­na­zie-pa­pri­kasaus en worst­jes

Dit wereldgerecht zit boordevol groente en boordevol smaak.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit wereldgerecht zit boordevol groente en boordevol smaak. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en kook op laag vuur in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in kleine stukjes. Laat de paprika uitlekken en pel de tenen knoflook.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar.
  4. Doe ondertussen de paprika, knoflook en baharat in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  5. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de venkel 5 min. Neem uit de pan en meng door de couscous. Doe de paprikapuree in de wok en roerbak 1 min. Voeg de spinazie-rucola-venkelmix in delen toe en laat deze slinken in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en pers een helft van de citroen erboven uit. Snijd de andere helft in partjes.
  6. Knip de tuinkers af en meng door de couscous. Serveer samen met de spinazie-paprikasaus, worstjes en citroenpartjes.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Moncaro Sangiovese.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.250 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Parelcouscous met spinazie-paprikasaus en worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­cous­cous met spi­na­zie-pa­pri­kasaus en worst­jes

1
1
  • 200 g parelcouscous

Breng een ruime pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en kook op laag vuur in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in kleine stukjes.

3
3
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 2 tenen knoflook

Laat de paprika uitlekken en pel de tenen knoflook.

4
4
  • 1 el (arachide)olie
  • 450 g Toscaanse worstjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar.

5
5
  • 3 tl baharat

Doe ondertussen de paprika, knoflook en baharat in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

6
6
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in een wok en roerbak de venkel 5 min. Neem uit de pan en meng door de couscous.

7
7
  • 300 g wilde spinazie, rucola, venkel

Doe de paprikapuree in de wok en roerbak 1 min. Voeg de spinazie-rucola-venkelmix in delen toe en laat deze slinken in de saus.

8
8
  • 1 citroen

Breng op smaak met peper en eventueel zout en pers een helft van de citroen erboven uit. Snijd de andere helft in partjes.

9
9
  • 1 bakje tuinkers

Knip de tuinkers af en meng door de couscous. Serveer samen met de spinazie-paprikasaus, worstjes en citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.