Oven­scho­tel met herfst­groen­ten en ro­mi­ge kaas­saus

Ideaal voor een doordeweekse avond, deze rijkgevulde pasta.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ideaal voor een doordeweekse avond, deze rijkgevulde pasta. 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Doe de penne en spruitjes met eventueel zout in de pan en kook in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de pastinaak toe. Giet af.
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 in. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes en het karwijzaad 3 min. op hoog vuur. Voeg de spekjes toe aan het pasta-groentemengsel en schep in de ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Santa Julia Chardonnay.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.035 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 45 2016, Allerhande Box

Ovenschotel met herfstgroenten en romige kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met herfst­groen­ten en ro­mi­ge kaas­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g pastinaak

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 cm.

3
3
  • 300 g volkoren penne
  • 350 g geschoonde spruitjes

Doe de penne en spruitjes met eventueel zout in de pan en kook in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de pastinaak toe. Giet af.

4
4
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 in. op laag vuur (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

5
5
  • 400 ml houdbare halfvolle melk
  • 175 g geraspte oude kaas

Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 200 g spekreepjes
  • 1 tl karwijzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes en het karwijzaad 3 min. op hoog vuur.

7
7
  • 100 g pompoenpitten

Voeg de spekjes toe aan het pasta-groentemengsel en schep in de ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en bestrooi met de pompoenpitten.

8
8

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.