Kas­tan­je-cho­co­la­de­des­sert

Dit bijzondere dessert (met kastanje!) maakt van 'koffie toe' een smakelijk koffietoetje.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dit bijzondere dessert (met kastanje!) maakt van 'koffie toe' een smakelijk koffietoetje. 8 personen
2 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mix de kastanjepuree, mascarpone en espresso met een mixer tot een gladde massa.
  2. Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng met een spatel de helft van de slagroom voorzichtig door de kastanjemascarpone. Meng daarna voorzichtig de rest erdoor.
  3. Snijd de cake in plakken, verkruimel over de bodem van 8 glazen en besprenkel deze met de rum. Hak de chocolade grof en verdeel over de cake. Verdeel de kastanje-koffiemousse erover. Garneer met een chocoladehulstblaadje.

variatietip:

In plaats van kastanjepuree kun je ook 200 g cookienotti cappuccino (pot 350 g, Penotti) gebruiken. Dan laat je de espressostick achterwege.

Tip:

Maak met de rest van de kastanjepuree een chocolade-kastanjetaart. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kastanje-chocoladedessert

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kas­tan­je-cho­co­la­de­des­sert

1
1
  • 200 g kastanjepuree
  • 250 g mascarpone
  • 1 espressostick

Mix de kastanjepuree, mascarpone en espresso met een mixer tot een gladde massa.

2
2
  • 250 ml slagroom
  • 4 el poedersuiker

Klop in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf.

3
3

Meng met een spatel de helft van de slagroom voorzichtig door de kastanjemascarpone. Meng daarna voorzichtig de rest erdoor.

4
4
  • 225 g chocoladecake
  • 4 el bruine rum
  • 50 g chocolade noir noisette 72%

Snijd de cake in plakken, verkruimel over de bodem van 8 glazen en besprenkel deze met de rum. Hak de chocolade grof en verdeel over de cake.

5
5
  • 8 chocoladehulstblaadjes wit

Verdeel de kastanje-koffiemousse erover. Garneer met een chocoladehulstblaadje.

variatietip:

In plaats van kastanjepuree kun je ook 200 g cookienotti cappuccino (pot 350 g, Penotti) gebruiken. Dan laat je de espressostick achterwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.