Toast met ma­kreel­ril­let­te

Hét hapje voor visliefhebbers.

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Hét hapje voor visliefhebbers. 20 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • uitsteekvormpje (Ø 8 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd of steek met een uitsteekvormpje 20 broodrondjes uit 10 dunne sneetjes brood. Bak deze aan één kant ca. 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de dragon fijn en houd wat apart ter garnering. Prak met een vork de dragon en mayonaise door de makreelfilet. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Snijd de augurken 2 keer in de lengte in, maar niet door. Verdeel de makreelrillette over de toast en garneer met de augurkenwaaiers en wat dragon.

variatietip:

In plaats van dragon kun je ook dille gebruiken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Toast met makreelrillette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met ma­kreel­ril­let­te

1
1
  • 10 sneetjes meerzadenbroden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd of steek met een uitsteekvormpje 20 broodrondjes uit 10 dunne sneetjes brood.

2
2

Bak deze aan één kant ca. 10 min. in de oven.

3
3
  • 7½ g dragon
  • 3 el mayonaise
  • 150 g gerookte graatloze makreelfilet

Snijd ondertussen de blaadjes van de dragon fijn en houd wat apart ter garnering. Prak met een vork de dragon en mayonaise door de makreelfilet.

4
4

Breng op smaak met versgemalen peper.

5
5
  • 20 zoetzure augurken extra fijn

Snijd de augurken 2 keer in de lengte in, maar niet door. Verdeel de makreelrillette over de toast en garneer met de augurkenwaaiers en wat dragon.

variatietip:

In plaats van dragon kun je ook dille gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.