Rog­ge­ca­na­pé met zalm en zoet­zu­re biet

Dat zo'n klein hapje zo'n groots effect heeft..!

  • borrelhapje
  • 15 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Dat zo'n klein hapje zo'n groots effect heeft..! 15 stuks
3 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • steruitsteekvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de rode biet in kleine blokjes en snijd 2/3 van de dille fijn. Meng de rode biet met de gesnipperde rode uitjes en dille. Laat 1 uur staan. Steek ondertussen met een steruitsteekvorm 15 sterren uit het roggebrood. Verdeel het biet-uimengsel, de hüttenkäse en warmgerookte zalm over de sterren. Garneer met een takje dille.

kookstaptip:

Als je geen steruitsteekvorm hebt, kun je de stervorm ook met een scherp mesje uitsnijden of voor een andere vorm kiezen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Roggecanapé met zalm en zoetzure biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rog­ge­ca­na­pé met zalm en zoet­zu­re biet

1
1
  • 50 g gekookte rode bieten
  • 2 takjes dille
  • 2 el gesnipperde rode uitjes

Snijd de rode biet in kleine blokjes en snijd de dille fijn. Meng de rode biet met de gesnipperde rode uitjes en dille. Laat 1 uur staan.

2
2
  • 400 g Brabants roggebrood

Steek ondertussen met een steruitsteekvorm 15 sterren uit het roggebrood.

3
3
  • 200 g hüttenkäse
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 1 takje dille

Verdeel het biet-uimengsel, de hüttenkäse en warmgerookte zalm over de sterren. Garneer met een takje dille.

kookstaptip:

Als je geen steruitsteekvorm hebt, kun je de stervorm ook met een scherp mesje uitsnijden of voor een andere vorm kiezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.