Ar­ti­sjok-feta­dip met ru­co­l­a­c­ress

Hiermee geef je je borrel een mediterrane touch.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje Hiermee geef je je borrel een mediterrane touch. 5 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de artisjokharten uitlekken, maar bewaar de olie. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak de spinazie in delen 3 min. op laag vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van de lepel het vocht eruit. Breng op smaak met peper en snijd fijn.
  2. Verkruimel de feta. Doe de artisjokharten, spinazie en ²/³ van de feta in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel 1 el olie van de artisjokharten toe om het smeuïger te maken. Schep in een schaaltje. Garneer met de rucolacress en de rest van de feta.

serveertip:

Lekker op een toastje of met soepstengels.

bewaartip:

Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden feta en rucolacress apart. Garneer vlak voor het serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Artisjok-fetadip met rucolacress

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ar­ti­sjok-feta­dip met ru­co­l­a­c­ress

1
1
  • 190 g gemarineerde artisjokharten
  • 200 g spinazie

Laat de artisjokharten uitlekken, maar bewaar de olie. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak de spinazie in delen 3 min. op laag vuur.

2
2

Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van de lepel het vocht eruit. Breng op smaak met peper en snijd fijn.

3
3
  • 100 g feta

Verkruimel de feta. Doe de artisjokharten, spinazie en 2/3 van de feta in de beker van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 95 g rucolacress

Voeg eventueel 1 el olie uit het potje artisjokharten toe om het smeuïger te maken. Schep in een schaaltje. Garneer met de rucolacress en de rest van de feta.

serveertip:

Lekker op een toastje of met soepstengels.

bewaartip:

Je kunt deze dip 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden feta en rucolacress apart. Garneer vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.