Lab­neh

Deze hartige yoghurtdip komt oorspronkelijk uit Libanon, waar hij labneh wordt genoemd.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Deze hartige yoghurtdip komt oorspronkelijk uit Libanon, waar hij labneh wordt genoemd. 5 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  2. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.
  3. Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.

bereidingstip:

Geef de hangop meer smaak door er een mespuntje zout aan toe te voegen.

serveertip:

Lekker met vers brood (AH Liefde & Passie Petit beurre).

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 2 (dus alleen de dukkah) tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak buiten de koelkast.

video

Al­ler­han­de lo­ves lab­neh

Allerhande loves - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Labneh

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lab­neh

1
1
  • 30 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2

Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

3
3
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl korianderzaad

Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • ½ tl 4 seizoenenpeper
  • ½ tl gemalen kaneel

Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.

5
5
  • ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 500 g hangop

Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal.

6
6

Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.

bereidingstip:

Geef de hangop meer smaak door er een mespuntje zout aan toe te voegen.

serveertip:

Lekker met vers brood (AH Liefde & Passie Petit beurre).

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 2 (dus alleen de dukkah) tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.