Gu­a­ca­mo­le met cho­ri­zo­kruim

Toast of hapje bij de borrel? Met een zelfgemaakte dip wordt het extra feestelijk.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Toast of hapje bij de borrel? Met een zelfgemaakte dip wordt het extra feestelijk. 5 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in plakken van ½ cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakken op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep in de keukenmachine en maal tot kruimels.
  2. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot. Snijd het steeltje van de peper. Snijd 1 helft van de peper fijn en de andere helft in ringetjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het grof met een vork.
  3. Meng de tomaat, sjalot, fijngesneden peper, 2 el limoensap en 2/3 van de chorizokruimels door de avocado. Schep de dip in een schaal en garneer met de ringetjes peper en de rest van het chorizokruim.

combinatietip:

Lekker met nacho’s.

combinatietip:

Maak je ook de 'tuinerwtensoep met chorizo-olie'? De 75 g chorizo die uit dat recept overblijft, kun je prima gebruiken voor deze guacamole met chorizokruim.

bewaartip:

Je kunt het chorizokruim 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak de guacamole op de dag zelf.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Guacamole met chorizokruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gu­a­ca­mo­le met cho­ri­zo­kruim

1
1
  • 75 g lichtpittige chorizo

Snijd de chorizo in plakken van ½ cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakken op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

2
2

Laat uitlekken op keukenpapier. Schep in de keukenmachine en maal tot kruimels.

3
3
  • 1 trostomaat

Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 1 sjalot
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 limoen

Snipper de sjalot. Snijd het steeltje van de peper. Snijd de helft van de peper fijn en de andere helft in ringetjes. Pers de limoen uit.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het grof met een vork.

6
6

Meng de tomaat, sjalot, fijngesneden peper, 2 el limoensap en 2/3 van de chorizokruimels door de avocado.

7
7

Schep de dip in een schaal en garneer met de ringetjes peper en de rest van het chorizokruim.

combinatietip:

Lekker met nacho’s.

combinatietip:

Maak je ook de 'tuinerwtensoep met chorizo-olie'? De 75 g chorizo die uit dat recept overblijft, kun je prima gebruiken voor deze guacamole met chorizokruim.

bewaartip:

Je kunt het chorizokruim 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak de guacamole op de dag zelf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.