Tui­n­erw­ten­soep met cho­ri­zo-olie

Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo. 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur. Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Haal de blaadjes van de munt. Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.

bereidingstip:

In plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.

combinatietip:

In dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt, maar je kunt ze wel gebruiken voor: 'guacamole met chorizokruim'. Het recept vind je elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tuinerwtensoep met chorizo-olie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tui­n­erw­ten­soep met cho­ri­zo-olie

1
1
  • 400 ml kippenbouillon
  • 500 ml kraanwater
  • 450 g tuinerwten

Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.

2
2
  • 75 g lichtpittige chorizo
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl chilivlokken

Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 25 ml olijfolie

Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur. Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.

4
4
  • 1 avocado
  • 7½ g munt

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Haal de blaadjes van de munt

5
5

Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.

bereidingstip:

In plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.

combinatietip:

In dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt, maar je kunt ze wel gebruiken voor: 'guacamole met chorizokruim'. Het recept vind je elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.