Kip­schnit­zel met wit­lofsala­de en oven­aard­ap­pe­len

Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met stukjes appel erdoor wordt de smaak van witlof veel zoeter! 4 personen
4 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller of aardappelschilmesje
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen met een dunschiller of aardappelschilmesje en snijd in parten. Schep om met 2 el olie, de dragon, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng het witlof, de appel en dressing in een kom. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  5. Schep de veldsla luchtig door de salade. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de granaatappelpitjes. Verdeel de aardappeltjes en schnitzels ernaast en serveer direct.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Flaxbourne Pinot Grigio.

Tip:

*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en zijn niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Kipschnitzel met witlofsalade en ovenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­schnit­zel met wit­lofsala­de en oven­aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen met een dunschiller of aardappelschilmesje en snijd in parten.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 el gedroogde dragon

Schep om met de olie, dragon, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 4 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in reepjes.

6
6
  • 2 jazz-appels

Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

7
7
  • 100 ml Amelander Verse sladressing

Meng het witlof, de appel en dressing in een kom. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 4 el (arachide)olie
  • 4 krokante kipschnitzels

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

9
9
  • 75 g veldsla
  • 120 g granaatappelpitjes

Schep de veldsla luchtig door de salade. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de granaatappelpitjes.

10
10

Verdeel de aardappeltjes en schnitzels ernaast en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.