Pi­la­v van zil­ver­vlies­rijst met to­nijn, to­maat en au­ber­gi­ne

Rechtstreeks uit het Midden-Oosten, met lekker veel groente.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Rechtstreeks uit het Midden-Oosten, met lekker veel groente. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de roerbakmix, de helft van de ras el hanout, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, rozijnen, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 25 min. garen. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de aubergine in kleine stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de ras el hanout 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, aubergine en eventueel zout toe en bak in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de tomaten mee.
  3. Laat de tonijn uitlekken. Schep door de pilav. Verdeel de pilav over 4 diepe borden en schep de aubergine erop.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Settesoli Syrah Nero d'Avola.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 10 g
Ook te zien in
Allerhande Box

Pilav van zilvervliesrijst met tonijn, tomaat en aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­la­v van zil­ver­vlies­rijst met to­nijn, to­maat en au­ber­gi­ne

1
1
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix, ras el hanout, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 100 g rozijnen
  • 2 tabletten kippenbouillontabletten
  • 750 ml kraanwater

Voeg de rijst, rozijnen, bouillontabletten en het water toe.

3
3

Breng aan de kook en laat de pilav op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 25 min. garen. Roer regelmatig.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 aubergines

Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de aubergine in kleine stukjes.

5
5
  • 4 el (arachide)olie
  • 1 tl ras el hanout

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en de ras el hanout 2 min. op laag vuur.

6
6

Voeg de knoflook, aubergine en eventueel zout toe en bak in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de tomaten mee.

7
7
  • 2 blikken tonijn in zonnebloemolie

Laat de tonijn uitlekken. Schep door de pilav. Verdeel de pilav over 4 diepe borden en schep de aubergine erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.