Ge­stoof­de zuur­kool met ge­hakt en pu­ree van zoe­te aard­ap­pel

Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel. 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool in een vergiet en spoel af. Doe de zuurkool samen met het water, de vadouvan, de helft van de boter, peper en wat zout in een pan. Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met wat zout in 15 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn.
  4. Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree. Meng ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over 4 diepe borden en garneer met de rest van de bieslook.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Viognier.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gestoofde zuurkool met gehakt en puree van zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de zuur­kool met ge­hakt en pu­ree van zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 500 g zuurkool naturel

Doe de zuurkool in een vergiet en spoel af.

2
2
  • 100 ml kraanwater
  • 2 tl vadouvan
  • 40 g boter

Doe de zuurkool samen met het water, de vadouvan, de helft van de boter, peper en wat zout in een pan.

3
3

Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.

4
4
  • 1 kg zoete aardappelen

Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met wat zout in 15 min. gaar.

5
5
  • 600 g rundergehakt

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul.

6
6
  • 2 zoete puntpaprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen.

7
7
  • 25 g bieslook

Bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn.

8
8
  • 270 ml kokosmelk

Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree.

9
9

Meng ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over 4 diepe borden en garneer met de rest van de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.