Fees­te­lij­ke ve­ga­pa­té op ci­a­bat­ta­toast

Dit toastje nieuwe stijl is ook voor niet-vegetariërs een feestje.

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Dit toastje nieuwe stijl is ook voor niet-vegetariërs een feestje. 24 stuks
3 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de walnoten 1 uur in water. Laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maal in de keukenmachine de walnoten met de tomaatjes, paprika, 5 blaadjes salie en rode peper tot een grove paté. Snijd de rest van de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  3. Snijd het brood in 24 dunne sneetjes. Bak deze aan één kant ca. 8 min. in de oven. Beleg met de paté en garneer met de reepjes tomaat en rest van de salie.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Feestelijke vegapaté op ciabattatoast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fees­te­lij­ke ve­ga­pa­té op ci­a­bat­ta­toast

1
1
  • 100 g walnoten

Week de walnoten 1 uur in water. Laat uitlekken.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 50 g gegrilde rode paprika's
  • 15 g salie
  • 1 rode peper

Maal in de keukenmachine de walnoten met de tomaatjes, paprika, 5 blaadjes salie en rode peper tot een grove paté.

4
4
  • 80 g zongedroogde tomaten

Snijd de rest van de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

5
5
  • 1 ciabatta afbakbrood

Snijd het brood in 24 dunne sneetjes. Bak deze aan één kant ca. 8 min. in de oven.

6
6

Beleg met de paté en garneer met de reepjes tomaat en rest van de salie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.