Hol­land­se huts­pot met knol­sel­de­rij en cho­ri­zo

Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof op een snijplank.
  2. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  3. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
  4. Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.
  5. Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover. Knip de rucolacress zo laag mogelijk boven de bodem af zodat je lange steeltjes hebt en garneer hiermee de hutspot.

Tip:

Lekkere wijn bij dit recept: Jamie's Italian Bianco.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se huts­pot met knol­sel­de­rij en cho­ri­zo

1
1
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2
2

Hak de noten grof op een snijplank.

3
3
  • 1 knolselderij
  • 600 g kruimige aardappelen

Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

4
4
  • 250 g chorizo
  • 2 tenen knoflook

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn.

5
5

Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.

6
6
  • 500 g hutspotgroenten
  • 2 sachets karwijzaad*

Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.

7
7
  • 100 ml melk
  • 20 g boter

Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree.

8
8

Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover.

10
10
  • 95 g rucolacress

Knip de rucolacress zo laag mogelijk boven de bodem af zodat je lange steeltjes hebt en garneer hiermee de hutspot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.