Ver­se pas­ta met boe­ren­kool­pes­to en to­ma­ten­sal­sa

Zelfs de boerenkool is in Italiaanse sferen in dit smeuïge pastagerecht.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zelfs de boerenkool is in Italiaanse sferen in dit smeuïge pastagerecht. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de Amsterdamse uien in partjes. Was en halveer de tomaatjes. Meng de Amsterdamse ui en tomaat met de veldsla en de olie. Breng op smaak met peper.
  3. Breng een ruime pan met water met eventueel wat zout aan de kook. Hak ondertussen de walnoten grof.
  4. Kook eerst de boerenkool 2 min. in het kokende water. Schep de boerenkool er met een schuimspaan uit en laat het water in de pan zachtjes doorkoken. Spoel de boerenkool in een bolzeef onder koud stromend water. Druk met de achterkant van een lepel het vocht uit de boerenkool.
  5. Rasp de kaas. Doe 2/3 van de kaas en 2/3 van de walnoten met de boerenkool en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Neem 2 kopjes kookvocht uit de pan, voeg 1 kopje hiervan toe aan de pesto. Breng op smaak met peper.
  6. Kook de spaghetti 3 min. in dezelfde pan en giet af. Meng de pesto met het andere kopje kookvocht door de spaghetti. Bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de walnoten. Giet de rode-uiringen af en schep deze door de salade. Serveer met de pasta.

Tip:

De pesto kan, als je geen staafmixer in huis hebt, ook in een vijzel worden gemaakt.

Tip:

Lekkere wijn bij dit recept: Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 42 2016, Allerhande Box

Verse pasta met boerenkoolpesto en tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pas­ta met boe­ren­kool­pes­to en to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 1 rode ui

Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom, schenk er kokend water over en laat 10 min. staan.

2
2
  • 170 g Amsterdamse uien
  • 500 g cherrytomaten
  • 75 g veldsla
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de Amsterdamse uien in partjes. Was en halveer de tomaatjes. Meng de Amsterdamse ui en tomaat met de veldsla en de olie. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 50 g walnoten

Breng een ruime pan met water met eventueel wat zout aan de kook. Hak ondertussen de walnoten grof.

4
4
  • 150 g boerenkool

Kook eerst de boerenkool 2 min. in het kokende water. Schep de boerenkool er met een schuimspaan uit en laat het water in de pan zachtjes doorkoken.

5
5

Spoel de boerenkool in een bolzeef onder koud stromend water. Druk met de achterkant van een lepel het vocht uit de boerenkool.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

6
6
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 6 el olijfolie

Rasp de kaas. Doe 2/3 van de kaas en 2/3 van de walnoten met de boerenkool en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

7
7

Neem 2 kopjes kookvocht uit de pan, voeg 1 kopje hiervan toe aan de pesto. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 500 g verse spaghetti all'uovo

Kook de spaghetti 3 min. in dezelfde pan en giet af. Meng de pesto met het andere kopje kookvocht door de spaghetti.

9
9

Bestrooi met de rest van de kaas en walnoten. Giet de rode-uiringen af en schep deze door de salade. Serveer met de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.