Bief­stuk­punt­jes met mie

Binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel!

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel! 4 personen
2 87

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie 6 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Halveer ondertussen de paprika in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de bosui in ringen.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstukpuntjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem met een schuimspaan uit de pan. Voeg de wokgroente en paprika toe aan de pan en bak 3 min. op hoog vuur.
  4. Voeg het water en de mix voor bami ketjap aan de groente toe en laat 2 min. op middelhoog vuur doorwarmen. Schep regelmatig om. Voeg de mie en biefstukpuntjes toe en bak nog 2 min. op hoog vuur mee. Neem de pan van het vuur en garneer met de bosui. Serveer direct.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Biefstukpuntjes met mie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk­punt­jes met mie

1
1
  • 300 g fijne mienestjes

Kook de mie 6 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes

Halveer ondertussen de paprika in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de bosui in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 300 g biefstukpuntjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de biefstukpuntjes 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem met een schuimspaan uit de pan.

4
4
  • 400 g Japanse wokgroente

Voeg de wokgroente en paprika toe aan de pan en bak 3 min. op hoog vuur.

5
5
  • 65 g mix voor bami ketjap
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water en de mix voor bami ketjap aan de groente toe en laat 2 min. op middelhoog vuur doorwarmen. Schep regelmatig om.

6
6

Voeg de mie en biefstukpuntjes toe en bak nog 2 min. op hoog vuur mee.

7
7

Neem de pan van het vuur en garneer met de bosui. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.