Hol­land­se stoof met ka­pu­cij­ners, boe­ren­kool en bok­bier

Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken! 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomaten puree en kerrie toe en bak 1 min. mee.
  2. Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken. Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en het bier toe. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van het bier erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.525 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se stoof met ka­pu­cij­ners, boe­ren­kool en bok­bier

1
1
  • 400 g half-om-halfgehakt

Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt.

2
2
  • 100 g spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min.

3
3

Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin.

4
4
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ el kerriepoeder

Voeg de tomatenpuree en kerrie toe en bak 1 min. mee.

5
5
  • 320 g Amsterdamse uien
  • 330 g jonge kapucijners

Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken.

6
6
  • 360 g witte bonen in tomatensaus
  • 200 g gesneden snijbonen
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 150 ml Grolsch Rijke Herfstbok

Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en het bier toe.

7
7
  • 100 g gemalen belegen kaas 30+

Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas.

8
8
  • 150 ml herfstbok

Serveer de rest van het bier erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.