Ri­ga­to­ni met fris­se to­ma­ten­saus

Italië op z'n best!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italië op z'n best! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof.
  2. Snipper de uien. Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  3. Snijd ondertussen de olijven over de lengte door. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten. Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 min. op laag vuur doorwarmen.
  4. Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2015

Rigatoni met frisse tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­ga­to­ni met fris­se to­ma­ten­saus

1
  • 300 g mezzi rigatoni nr. 26
  • 50 g ansjovisfilets in olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof.

2
  • 2 rode uien
  • 1 el gedroogde oregano

Snipper de uien. Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 min. op laag vuur.

3
  • 850 g gepelde tomaten

Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.

4
  • 100 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de olijven over de lengte door. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten.

5

Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 min. op laag vuur doorwarmen.

6

Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten. Serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.